Masang Linksys EA4500 dan ngoprek Cisco Connect Cloud

Akhirnya setelah sekian lama penasaran pengen nyoba setting wireless router sendiri, hari ini kesampean juga. Hari ini gw nyobain ngeset sendiri router Linksys EA4500 Smart Wi-Fi Router buat disambung ke modem Cisco bawaan waktu pasang Fastnet di rumah. Sodara gue udah pake wifi router Cisco juga yang beda tipe buat koneksi Fastnet dia, tapi waktu itu gue nggak tau setting-settingnya, pas balik ketemu pas udah tinggal pake aja.

Img_5603Img_5604Img_5605

Dulu pas jaman kuliah ngobrol sama temen yang tukang ngubek-ngubek router kedengerannya ribetbener sampe musti atur IP sana sini, jadi pas tadi gue buka box Linksys ini udah siap ketemu sama buku manual yang lumayan tebel. Eh pas gue buka ternyata cuma ada modem, kabel power, kabel ethernet, sama CD doang sekeping. Instruksi di cover CD-nya cukup jelas sih, sebelom ngeset ini itu, disuruh nyalain setup dulu. Nggak usah khawatir, udah Windows & Mac ready ternyata. Continue reading “Masang Linksys EA4500 dan ngoprek Cisco Connect Cloud”

How to make Google Translate do a beatbox

Screen_shot_2012-05-07_at_11

Go to translate.google.com set the translation From:English and To:German. Copy and paste this text below:

pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschk pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschk pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschk pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschk pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschk

When you hover to the speaker icon on lower right, it will show “beatbox” instead of “listen”. Just go try for yourself.

Source: http://mashable.com/2012/05/06/google-translate-beat-box/

Nokia N8: The World???s Largest Stop Motion Film

Nokia is making another big push to promote the quality cameras on board their latest range of phones, by partnering with Aardman Animations and Wieden + Kennedy once again to create the Gulp animation, a new Guinness World Record animation filmed on the Nokia N8.

The stop motion fim is shot entirely on the new Nokia N8, and aims to showcase the Carl Zeiss optics and its 12-megapixel photography capabilities. They managed to place three phones elevated some 36 meters above the ground on a cherry picker on a beach in South Wales, in the UK, to cover a canvas of 42 meters x 24 meters… Basically creating the “World’s Largest Stop-motion Animation”. Crazy effort…  

Do you remember the last world record stop motion animation by these guys?
It was the “World’s Smallest Stop Motion Animation